Peste 160 de copii olimpici vor participa la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”

Peste 160 de copii olimpici vor participa la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”

|
23 vizualizări

Avem bucuria să vă anunțăm că Muzeul ASTRA Sibiu si Vatra Meșterilor si Creatorilor de Patrimoniu (Vatra MCP) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu organizează în perioada 20-23 iulie 2023 concursul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, ajuns la cea de a XXVI-a ediție.

Anul acesta Olimpiada va reuni în jur de 160 de copii olimpici, cu vârste cuprinse între 6 - 18 ani, reprezentanți din 41 de județe ale țării, inclusiv din județul gazdă și municipiul București, practicanți ai meșteșugurilor tradiționale transmise din generație în generație.

Ediția din acest an se evidențiază și prin participarea internațională prin prezența grupurilor de elevi, însoțiți de profesori, provenite din Mexic, Republica Moldova și Republica Bulgaria.

Muzeul în aer liber, locul de desfășurare al Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale” este vizitat anual de cca. 500.000 de persoane, cea mai mare parte a acestora intrând în muzeu în perioada de vara ( iunie – septembrie).

Anul trecut Olimpiada a atras un număr de 7.000 vizitatori, de toate vârstele.

Anul acesta faza națională organizată, la Sibiu, se va desfășura în cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului - concurs, jurizare, spectacole, ateliere de creație și expoziție (20 - 23 iulie 2023).

Si in anul 2023, Vatra MCP, in calitate de partener principal, va contribui la buna desfășurare a Olimpiadei si, totodată va oferi celor mai iscusiți, truditori si talentați premii pentru secțiunile SculpturaPicturaCeramicaTesatura, dar si, incepand cu acest an, un premiu pentru originalitate.

Sa ne reamintim castigatorii din anul 2022 ai Premiilor Vatra MCP!

Matei Andrada-Maria – Premiul Special Vatra MCP pentru Pictură

https://www.youtube.com/watch?v=wVcIXrejgCY&t

Vîrtosu Robert-Andrei – Premiul Special Vatra MCP pentru Sculptură

https://www.youtube.com/watch?v=uCBp2YY_dzo&t

Mihaela Pleșea – Premiul Special Vatra MCP pentru Ceramică

https://www.youtube.com/watch?v=vGdCkWOCirU&t=

In tradiția noastră, tinerii selectați vor fi sprijiniti in continuare de Asociația Vatra MCP prin facilizarea participarii la alte Festivaluri si Ateliere de creatie.

Poti sustine si tu proiectele si activitatile Vatra MCP prin redirectionarea de impozit, sponsorizare sau voluntariat!

Mai multe despre Olimpiada tinerilor meșteșugari

Sugestii: