20 – 23 iulie 2023- Faza națională a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

20 – 23 iulie 2023- Faza națională a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

|
23 vizualizări

In perioada 20 - 23 iulie 2023 in cadrul Muzeul Astra din Sibiu se va desfășura Faza națională a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, editia XXVI

Și în acest an Vatra Meșterilor si Creatorilor de Patrimoniu (Vatra MCP) este partener principal în descoperirea și premierea celor mai creativi, truditori și talentați tineri.

Olimpiada Meşteşuguri artistice tradiţionale

Faza națională a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” reuneşte 200 de participanţi (elevi, profesori, promotori culturali și artiști), din 28 de judeţe ale ţării, dar şi din străinătate - Bulgaria, Republica Moldova și Mexic.

Vizitatorii vor putea participa la workshop-uri demonstrative și interactive de apicultură, xilogravură, împâslit, confecționat podoabe din mărgele, cusut și împletit brățări, pictură pe pânză și cartonerie mexicană. Pe lângă workshop-uri vor fi puse în scenă momente sportive, spectacole, momente folclorice și expoziții. Olimpiada este un eveniment interactiv.

Elevii înscrişi în concurs se vor întrece în 37 de tehnici meșteșugărești, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, croșetat, tricotat, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, linogravură, prelucrare metal, gravură piatră, mobilier pictat, confecționat jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, decorat ceramică, confecționat măști, artă decorativă.

Duminică 23 iulie, ora 17:00 se va desfășura festivitatea de închidere și premiere, moment în care măreția costumului nostru popular va fi etalată în toată splendoarea.

Vatra Mesterilor si Creatorilor de Patrimoniu va premia 5 olimpici din 5 sectiuni: Pictură, Sculptură, Ceramică, Țesătură și Originalitate, ultimele 2 secțiuni fiind incluse pentru prima data în acest an în categoria Premiilor Speciale Vatra MCP.

Țn tradiția noastră, tinerii selectați vor fi sprijiniți în continuare de Asociația Vatra MCP prin facilitarea participării la alte Festivaluri si Ateliere de creație.

Urăm succes olimpicilor și vă așteptăm cu drag!

Mai multe despre Olimpiada tinerilor meșteșugari

Sugestii: