Alexandru Ilinca, poate ultimul opincar din țara Olteniei, s-a născut în satul Orlești, din Vâlcea.
VâlceaRecunoscut la nivel național drept creator și păstrător al valorilor tradiționale (primit în Academia Artelor Tradiționale în anul 1995), Mircea Lac face dovada caracterului excepțional al performării.
AlbaIon Mitroi - absolvent al Institutului de Arte Plastice N Grigorescu, București - Secția ceramica, sticla, metal, realizează ceramica de inspirație cucuteniana de mai bine de 20 de ani, începând din anii 2000.Vasele lucrate de el au forme, motive de
TeleormanMaria Spiridon s-a născut în anul 1920, în comuna Avrig din județul Sibiu, într-o familie de oameni gospodari și pricepuți în arta țesutului.
SibiuVasile Șușca, s-a născut la data de 28 mai 1961, în comuna Săcel, județul Maramureș, făcând această comună faimoasă datorită măștilor pe care creează, de aproximativ 20 de ani.
MaramureșAdela Petre (1929 – 2019) s-a născut în satul buzoian Valea Sibiciului, comunca Pătrângele, unde a locuit până la vârsta de 20 de ani. Tot acolo, Adela Petre a învățat arta cusutului și țesutului de la bunica ei.
BuzăuPalladi Salvator Cornel s-a născut la data de 3 ianuarie 1946 în orașul Beiuș, unde a și crescut și studiat, alături de părinții săi, tatăl Salvator născut în Beiuș în 1913 și mama Valeria, născută în 1925 în Mineu (Sălaj).
BihorOriginar din Rădăuți, Constantin Colibaba (1900 – 1975) a preluat pasiunea și deprinderile de la tatăl său, care a practicat meșteșugul olăritului ca ocupație de bază.
SuceavaMeșterul Jozsa János s-a născut în anul 1942, în județul Harghita, în leagănul renumitului centru de olari de la Corund
HarghitaNăscută în satul Slatina județul Argeș, la 31 ianuarie 1955, Viorica Milea (Olivotto după căsătorie) a deprins meșteșugul țesutului în familie, încă din copilărie.
ArgeșOlivia Tima, meșter popular care a țesut mai bine de 60 de ani, s-a născut pe 6 iunie 1937 în Sălciua, județul Alba și a trecut în neființă în august 2021.
AlbaLa paisprezece ani Victor Vicşoreanu (1927–1993) participă la prima expoziţie de ceramică, organizată la târgul de la Mânăstirea Bistriţa, la 15 august, de Sfânta Maria Mare.
VâlceaNagy Margareta s-a născut pe 27 decembrie 1948 in satul Chendu, comuna Bălăușeri, județul Mureș.
MureșȘtefan Lupu sau Fane cum îi spun cunoscuții, s-a născut la 27 martie 1953, în satul Araci situat la limita dintre județul Covasna și Brașov, fiind cel mai mic din cei 12 copii ai unei familii de agricultori.
BrașovMeşterul Şerban Terţiu s-a născut pe 19 august 1955 in satul Circari, comuna Nereju, Judeţul Vrancea şi a început să facă măşti când încă nu împlinise 6 ani.
VranceaEste de baştină din comuna Pietroşani, Argeş, unde vede lumina zilei în anul 1956, pe 29 august, în familia Gheorghe şi Vasilica Rodoş, familie de obârşie transilvană, de undeva de pe lângă Sibiu, din localitatea Rod. Tatăl, Gheorghe, lucră
ArgeșFlorin Poenariu (născut la 25 noiembrie 1973, la Cugir) este caracterizat unanim ca un pictor iconar cu un excepţional talent nativ, arta sa combinând elemente tradiţionale transilvane cu influenţele benefice ale picturii brâncoveneşti de la sudul
AlbaLa secțiunea „Descoperă oameni cu Nume!” o prezentăm pe MARIA ANTOANETA CIUCĂ, câștigătoarea titlului de TEZAUR UMAN VIU în anul 2021 pentru arta brodatului în portul popular.
SibiuNicolae Hotea s-a născut în anul 1924 în comuna Sat-Șugatag de pe Valea Marei. Acesta a învățat de la tatăl său meșteșugul cioplitului de porți maramureșene.
MaramureșGrigore Ciungulescu s-a născut în anul 1927, în localitatea Oboga din județul Olt, a făcut parte dintr-o familie de olari, tatăl și trei dintre unchii săi practicând acest meșteșug.
OltSorin Giubega s-a născut în 1960 în satul Olari-Horezu şi este unul dintre cei mai valoroşi ceramişti din România. A învăţat olăritul de la tatăl şi bunicul său, Gheorghe Giubega, şi a transmis, la rându-i, meşteşugul soţiei şi celor d
Vâlcea