Născută în satul Slatina județul Argeș, la 31 ianuarie 1955, Viorica Milea (Olivotto după căsătorie) a deprins meșteșugul țesutului în familie, încă din copilărie.
Este de baştină din comuna Pietroşani, Argeş, unde vede lumina zilei în anul 1956, pe 29 august, în familia Gheorghe şi Vasilica Rodoş, familie de obârşie transilvană, de undeva de pe lângă Sibiu, din localitatea Rod. Tatăl, Gheorghe, lucră
Născută pe 1 iulie 1939, într-o casă amplasată lângă Peştera Dâmbovicioara, Viorica s-a mutat la Ciocanu după căsătorie.
Constantin Vasile, zis Tică Vasile, s-a născut în data de 24 aprilie 1961 în localitatea Brăduleț, județul Argeș.
Flory Buia, este meșter popular si instructor la Scoala Populara de Arte si Meserii Pitești.Totodată activează ca specialist in telecomunicații in mediul corporatist de peste 30 ani.Din pasiune pentru arta si cultura este păstrătoare de tradiții a
Etno-sociolog, muzeograf, profesor universitar, Ion Chelcea și-a legat destinul, vreme de peste patru decenii, de marile muzee etnografice din toate cele trei provincii istorice ale țării.
Născută în 1926 în comuna Lerești din Județul Argeș, Viorica Ungureanu a crescut într-o familie de țesătoare, bunica, mama și sora ei aflându-se printre țesătoarele care au făcut comuna Lerești vestită pentru materialele textile făurite
Petre Măsală a învățat dansul călușăresc de la bătrânii satului. Îi plăcea foarte mult să îi însoțească de Rusalii prin bătăturile caselor și să îi vadă cum joacă.
Mariuţa Tiucă este o doamna, o dâmbovicioreancă, de 85 de ani care confecţionează opinci pentru copiii din ansamblurile populare.