Stefan MIRONESCU, pictor

|
101 vizualizări

Stefan Mironescu s-a născut in anul 1904, in Iași, si a încetat din viata in anul 1985, in Zârnești, Brașov.

A studiat la Academiile de Arte Frumoase din Iasi si Bucuresti (avandu-i profesori pe Cosmovici, Artachino, Costin Petrescu, Stefan Popescu, G. D. Mirea, Tzigara Samurcas si fiind coleg cu Alexandru Ciucurencu), absolvindu-le in 1927.

A debutat cu prima expozitie in anul 1936. Tot incepand cu acelasi an, a predat in cadrul Liceului Andrei Saguna din Brasov.

Mironescu este sensibil la atmosfera si lumina unui peisaj, iar temele sale ofera o documentare exacta asupra localitatii unde si-a fixat sevaletul: in Scheii Brasovului vechi sau intr-un sat din Tara Barsei, ori dincoace de Carpati, de unde este originar. Limbajul lui Mironescu este direct, fara probleme, accesibil si francIon FRUNZETTI

Muzeul Stefan Mironescu din Brașov cuprinde 54 de lucrari grafice si picturi in acuarela si ulei, care depicteaza locuri, cladiri, strazi si oameni din Scheii Brasovului. Artistul a primit denumirea de “pictorul Scheilor”, datorita numeroaselor lucrari inspirate de aceste locuri, precum si datorita celor peste 130 de participari expozitionale cu aceste compozitii. Piesele respective au fost donate de catre artist Complexului Muzeal din Scheii Brasovului, la scurta vreme inainte de moartea sa.

Merită să afli și despre

Sugestii: