Nina BATALLI COSMOVICI, pictor

|
16 vizualizări

Nina Batalli Cosmovici s-a născut in anul 1918, in Snagov, Ilfov, România, si a încetat din viata in anul 1993, la Roma.

Căsătorită cu inginerul Alexandru Cosmovici si mama specialistului în astronautică, Cristiano Batalli Cosmovici

A studiat pictura la Facultatea de Belle-Arte din Bucuresti, absolvind si Facultatea de Litere, intre 1934-1939 sub indrumarea lui Francisc SIRATO (anterior fusese bursiera la Scoala Centrala). Expune pentru prima data la “Salonul Oficial de Primavara” in 1939.

In 1955 expune la Salerno iar in 1956 la Galleria Gianferrari din Milano. In 1956 are o expoziție personala la Galleria San Carlo din Napoli, iar in 1958, 1962 si 1968 expune la Galleria Russo din Piazza di Spagna, apoi la Anthea si din nou la Galleria Russo. Poate cea mai importanta expoziție a sa este cea din 1975 de la Roma cand expune la Centro D’Arte La Barcaccia peisaje si marine din Honduras.

Lucrări in colecții particulare din tara si din Italia, Germania, S.U.A., in Muzeul National de Arta al Romaniei.

Premii in Italia: Roma (Pennello d’oro) – Pizzo Calabro – Marina di Ravenna – Avezzano (Premio del Ticino) – Premio Cardarelli – Premio Bolsena – Premio Carlo della Penna (Vasto) – Premio Nazionale di Abruzzo – Premio Madonna del Fiore (Viterbo) – Premio Michetti – Premio Alatri – Premio Cardarelli – Premio Ravenna – Giardini Romani – Premio Acitrezza (Verga).

Merită să afli și despre

Sugestii: