Muzeul Național de Artă al României, București

|
73 vizualizări

Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din țară si a fost înființat în 1948. Este găzduit în Palatul Regal din Bucuresti.

O parte a exponatelor a fost adusă de la Muzeul Brukenthal din Sibiu, din alte muzee bucureștene cum a fost Anastase Simu (înființat în anul 1910), Muzeul Dr. Ioan și Nicolae Kalinderu (inaugurat în anul 1909) precum și din colecții particulare.
Pe lângă aceste exponate, s-a atras și fondul muzeal din colecția primului muzeu de artă din București, înființat în anul 1836 în clădirea unei școli a Mănăstirii Sfântul Sava la inițiativa pictorului Carol Valenstein.

Muzeul are spre expunere peste 70.000 de exponate separate în două direcții principale: Galeria Națională, ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români (Ion Andreescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu) și Galeria de Artă Europeană.

Expunerea permanentă a muzeului constituie un reper solid pentru toţi cei interesaţi de cultura românească. Există operatori străini de turism care își încep circuitele culturale cu o vizită în Galeria de Artă Veche Românească și în Galeria de Artă Românească Modernă, ambele oferind cea mai amplă vedere de ansamblu asupra culturii românești.

Pentru pasionaţii de istorie, Sala Tronului și celelalte spaţii de relevanţă istorică prilejuiesc reconectarea cu trecutul mai mult sau mai puţin recent, în timp ce expoziţiile temporare oferă incursiuni în creaţia unor artiști români sau străini din perspective inedite.
Cele trei galerii care găzduiesc expoziţiile permanente reprezintă o sursă de raportare identitară și de cunoaștere a culturii noastre, fiind căutate și apreciate de turiștii străini și români

Merită să afli și despre

Sugestii: