Oscar Obedeanu, pictor

|
39 vizualizări

Oscar Obedeanu s-a născut in data de 14 aprilie 1867, București, si a încetat din viata in data de 11 ianuarie 1914, București. Face parte dintr-o veche familie de boieri olteni.

A urmat cursurile Institutului Arnold din Craiova în jurul anului 1875. Incepând cu 1886 urmează cursurile Școlii de Belle Arte din București, condusă de pictorul Theodor Aman, primind medalia de argint pentru compoziție. S-a format sub influența pictorilor Theodor Aman și Nicolae Grigorescu.

În octombrie 1886, în urma unui concurs, Oscar Obedeanu a intrat la Akademie der Bildenden Künste din München, unde studiau și Ludovic Dolinschi și Ștefan Luchian. A absolvit-o în anul 1893 primind medalia de argint pentru un tablou referitor la Războiul de Independență.

A participat cu două tablouri la expoziţia de artă din Paris unde România avea un pavilion condus de George Bibescu. A primit diploma Prima menţiune onorabilă. În 1890 s-a bucurat de mare succes la un concurs unde a participat cu lucrarea Iarna 1812. Între lucrările executate la comandă se numără tabloul Ştefan cel Mare la Rahova pentru Universitatea din Iaşi care, mai apoi, a fost dăruit muzeului militar central.

Merită să afli și despre

Sugestii: