Gara Băile Herculane, Caraș-Severin

|
23 vizualizări

Clădirea a fost construită între 1878 și 1886 după planurile arhitectului A.D. Serres, fiind o reproducere a castelului de vânătoare al împărătesei Maria Tereza a Austriei, din apropierea Vienei.
Edificiul în stil baroc nu a fost gară de la început, ci a fost casa de vânătoare a împăratului Franz Joseph al Austriei (1830-1916).

Gara Băile Herculane, Caraș-Severin

Corpul central al clădirii se sprijină pe două coloane cu capitel în stil doric și este decorat cu picturi ale unor personaje mitologice, printre care și semizeul Hercule.
La exterior țiglele multicolore dispuse în figuri geometrice, vasele frumos ornate pentru flori și arcadele pe care se întinde agale iedera de zeci de ani,
O cupolă sprijinită de două coloane, în corpul central al clădirii, decorată cu picturi ale unor personaje mitologice cum ar fi Hercules este cea care vă va atrage în primul rând privirea.

Urmează țiglele multicolore dispuse în figuri geometrice, frescele reprezentând elemente din mitologia romană, un orologiu, realizat de Paul Garnier și alte câteva corpuri de iluminat frumos lucrate.
Unul dintre cele mai cunoscute trenuri ale lumii, Orient Expres, a circulat prin eleganta gară armonizându-se cu opulenţa garniturii. De-a lungul timpului, trenul a plimbat regi, regine, prinți, prințese preşedinţi de stat şi diplomaţi, care au admirat şi au poposit la Băile Herculane.

Merită să afli și despre

Sugestii: