Alina Codin, pictor

Alina Codin este absolventă a Universității Naţionale de Arte București, promoţia anului 2000, secția Pictură, clasa prof. Vladimir Zamfirescu.

Codin Alina este membra a Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists’ Union of Romania‏).

Un artist care și-a propus să reînvețe frumusețea! Alina Codin a plecat în viață cu multă bucurie și entuziasm manifest pentru descoperiri; dacă se poate, și de ce nu, ele ar putea avea loc în fiecare zi! Și dacă ni s-ar părea că nu-i așa, Alina ar demonstra un adevăr imbatabil, referindu-se cu siguranță la soarele veșnic prezent; este acolo și când nu se vede.

Artist extrem de voluntar în credința și misiunea ei de a fi, Alina este în primul rând un pasionat arzător al culorii; pentru că se aruncă cu o poftă visceral resimțită în tot ceea ce poate comunica roșul, galbenul, verdele și albastrul, evoluție pe care o descoperă gestual și o decodifică rațional. Instinctul pictural primit ca zestre a condus-o în lumea continuu vizibilă a peisajului spiritual românesc, acolo unde limbajul simbolurilor povestește instantaneu despre ceea ce a fost și ceea ce va fi; pentru că acesta este momentul reîntoarcerii Alinei Codin, unul personal, identificat – nimic nu este întâmplător – chiar cu acest an dedicat patrimoniului, cu locul unde trecutul întâlnește viitorul.Alice Dinculescu

Din 1992 profesează ca art director pentru diferite agenții de publicitate. Din 2007, și-a deschis propria firmă de publicitate, iar apoi s-a reapucat serios de pictură.