Virgil Chivu, pictor

|
50 vizualizări

Virgil Chivu s-a născut in data de 19 mai 1921, in comuna Ianca, județul Brăila.

Absolvent al Facultativi de Medicina a Universitatii din București, obține diploma de doctor in medicina in anul 1949, cu mențiunea “foarte bine cu lauda”.

Cu o tenacitate admirabilă, doctorul Chivu îşi continuă profesia de neurolog, capătă o bună reputaţie clinică, are mulţi pacienţi, este foarte căutat şi solicitat. Îşi găseşte o supapă spirituală: pictura.

A pictat începând din anul 1960. A debutat pe simeze in 1968, participând apoi la numeroase expoziții de stat, manifestări festive si municipale din București, precum si Salonul medicilor din Cluj-Napoca.

A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, secția de pictura.

Admirat de Vlad Voiculescu, Jalea, Ciucurencu, Aurel Nedel, Traian Brădean, Nicogosian, Ileana şi Dorian Szasz şi mulţi alţii. Ca medic, a lucrat neîntrerupt, până la 1 iunie 1991, cu douăsprezece zile înainte de a-şi da obştescul sfârşit.

Despre pictorul Virgil Chivu au scris critici de artă ca: Dan Grigorescu, Radu Ionescu, Virgil Mocanu, Mircea Deac, în diverse publicaţii – România Literară, România Liberă, Contemporanul, Luceafărul, Informaţia Bucureştilor etc.

Merită să afli și despre

Sugestii: