Palatul Weiss este o clădire istorică din centrul Timișoarei, construită în 1921 de firma Arnold Merbl în stil eclectic pentru familia Weiss, după planurile lui Adalbert Szladek.
Palatul Dejan sau Deschan, cunoscut și sub numele de Palatul Scherter este un edificiu din Timișoara construit în 1735 de către consilierul Deschan în stil neoclasic.
Palatul Ernő Neuhausz este parte integrantă a ansamblului de palate Secession din Piața Victoriei.
Palatul Culturii din Timișoara sau Opera, cum este cunoscută, se află în partea de nord a Pieței Operei, fix în centrul orașului.
Palatul Merbl a fost construit în 1911, în stil Secession, după planurile arhitectului Arnold Merbl, constructorul Palatului Lloyd din aceeași piață.
Imobilul a fost ridicat în perioada 1912-1913, după planurile arhitectului László Székely, fiind alipit palatului Széchenyi.
Construcția Palatului Camerei de Comerț a fost începută în 1928 și terminată în anul 1930. De la început a avut ca destinație sediu al Camerei de Comerț. La acea vreme era foarte modernă și spațioasă.
Conacul „Csekonics” (numit şi castelul interior) a aparținut domeniilor colonelului Iosif Csekonics (1757- 1824), născut la Kőszeg (în germană Güns), un orăşel în vestul Ungariei, dintr-un tată de origine croată, Paul Csekonics, ridicat la
Palatul Széchenyi este o clădire istorică construită între 1900–1914 de Societatea Széchenyi Rt. după planurile arhitectului László Székely.
Palatul Löffler este o clădire istorică din centrul Timișoarei, în Piața Victoriei, construită între 1912 - 1913 de familia și firma Löffler, după planurile lui Leopold Löffler.
În forma pe care o cunoaștem astăzi, Palatul Dicasterial a fost construit între anii 1855-1860, fiind destinat Parlamentului Voivodinei Sârbe şi Banatului Timişean.
Edificiul a fost inaugurat în data de 29 septembrie 1912, fiind realizat în perioada 1910 şi 1912 după planurile arhitectului Leopold Baumhorn în stil Seccesion.
Palatul Baroc din Timișoara este unul dintre cele mai frumoase și impunătoare monumente din țară.
Palatul Fondului de Pensii a fost ridicat între anii 1896 - 1897, constructor fiind János Bonn.
Palatul Dauerbach din Piața Victoriei, a fost construit între anii 1912-1913 după planurile arhitectului László Székely.
Clădirea veche, aflată cu fața spre Piața Operei, a fost construită de un consorțiu de bănci șvăbesti locale, cunoscut sub numele de „Băncile Bănățene Reunite".