Palatul Camerei de Comerț din Timișoara
Construcția Palatului Camerei de Comerț a fost începută în 1928 și terminată în anul 1930. De la început a avut ca destinație sediu al Camerei de Comerț. La acea vreme era foarte modernă și spațioasă.
Deși clădirea Palatului Camerei de Comerț nu a fost construita odată cu restul palatelor, ea datând din perioada interbelica.
La parter este prevăzut spațiul pentru magazine, la primul etaj sunt amplasate birourile si camera de consiliu, iar la celelalte trei etaje se afla locuințe.
Palatul are doua fațade simetrice cu elemente decorative demne de remarcat : un măreț fronton triunghiular si doua statui in dreptul acoperișului si arhitravei, reprezentând industria metalurgica si cea casnica.
Ceea ce impresionează cu adevărat este rezolvarea volumetrică a acoperișului extrem de înalt, ce ascunde o mansardă imensă. Fațada imobilului este decorată cu un impresionat fronton triunghiular amintind de stilul clasicist și de templele grecești, dar mult reinterpretate. Frontonul este flancat de două statui ce reprezintă industria metalurgică şi cea casnică.
Dupa 1948, odată cu desfiintarea camerelor teritoriale de comert, clădirea a intrat in patrimoniul statului.
In perioada comunista, aici a functionat, la primul etaj, cabinetul judetean al P.C.R.
In 1990, la Timisoara s-a reinfiintat prima Camera de Comert teritoriala. In prezent, clădirea este sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara.