Silvan IONESCU, grafician
Silvan Ionescu s-a născut în anul 1909 în localitatea Dobrun din județul Olt și a încetat din viață în anul 1999.
A urmat școala medie și Liceul „Sf. Petru și Pavel” din Câmpina, tatăl său fiind inginer petrolist.
Începând cu anul 1927, Silvan Ionescu a fost o prezență constantă în paginile celor mai importante publicații culturale românești ale secolului XX: Universul Literar, Cuvântul, Viața, Bis, Vremea, Cortina, Gazeta Literară - devenită ulterior România literară, Contemporanul, Luceafărul, Neuer Weg, Teatrul, Secolul XX, Tribuna, Manuscriptum.
În perioada 1930-1936, a făcut studii de artă la Kunstakademie din Berlin, prilej cu care se împrieteneşte cu Herbert von Karajan, îl cunoaşte pe Bertolt Brecht şi leagă o prietenie de o viaţă cu filozoful Petre Ţuţea. Contemporan cu mari personalităţi artistice, române şi străine, revenit în ţară, îşi va consacra întregul potenţial creativ acestei fascinante lumi reprezentate de scriitori, actori, regizori, scenografi, muzicieni, critici de artă.
De asemenea, artistul a rămas celebru pentru portretelelui George Enescu, George Bacovia sau Nicolae Labiş.
Silvan Ionescu se delimita atât de portretul „fotografic", cât şi de caricatură, definindu-se mai mult ca un portretist similar unui scriitor de literatură: „Personal am considerat că nu are rost să «fotografiez» prin linie chipul unui personaj, unui model, care seamănă cu realitatea - gen numit «portret» - sau, în unele cazuri, să exagerez nasul, sau ochii, sau gura, numind în felul acesta «caricatura». Avem portrete prin cuvinte, prin propoziţii şi fraze, în literatură - cu alte cuvinte o descriere. Eu am încercat această descriere să o fac prin linii."
Lucrări ale artistului se află în Muzeul Național de Artă Contemporană al României (MNAC).