Muzeul National de Artă Contemporană, București

|
104 vizualizări

Muzeul Național de Artă Contemporană (cunoscut și sub acronimul MNAC) este un muzeu de artă contemporană din București, România.
Muzeul se găsește în noua aripă de sticlă a Palatului Parlamentului, una dintre cele mai largi clădiri administrative din lume.

MNAC a fost înființat în anul 2001 și a funcționat mai întâi în sediul fostei fundații Kalinderu sub numele de Kalinderu Medialab.

Muzeul National de Artă Contemporană, București

Muzeul a luat naștere prin unirea Departamentului de Artă Contemporană al Muzeului Național de Artă al României (MNAR) cu Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții de Artă (ONDEA) al cărui director, Mihai Oroveanu, a devenit și primul director al muzeului. Istoric de artă, fotograf, curator și colecționar de artă, Mihai Oroveanu a avut un rol esențial în înființarea muzeului.

În anul 2004 MNAC s-a mutat cu sediul principal în incinta Palatului Parlamentului.

Muzeul National de Artă Contemporană, București

Colecția MNAC reunește peste 7 000 de lucrări ce datează din perioada postbelică.
Expoziţiile temporare şi marile vernisaje care dau ora exactă în materie de artă, dar şi situarea acestuia în unul dintre cele mai vizitate locuri din Bucureşti – Palatul Parlamentului – fac din acest muzeu un obiectiv de neratat al vieţii culturale.

Merită să afli și despre

Sugestii: