Raul EGON LEBEL, pictor

|
92 vizualizări

Raul Egon Lebel s-a născut in anul 1907, la București, si a încetat in anul 2006 (sau 1985), in Insula Reunion (la 300 de km de Madagascar).

Raoul Lebel a studiat pictura si desenul la Scoala de Belle-Arte din Bucuresti, cu profesorii G. D. Mirea si Camil Ressu, urmand apoi cursurile Academiei Julian din Paris.

Familia Herdan a fost cea care a adus primul fast-food in Romania, Automatul Herdan, si locul a devenit rapid unul preferat de lumea boema bucuresteana, fiind frecventat de Arsavir Acterian, Emil Cioran, Mircea Eliade, dar si de pictori ca Pallady, Jean Al. Steriadi, Lucian Grigorescu, Ion Musceleanu.

In cercul de prieteni ai bogatei familii Lebel se numărau importanţi oameni ai perioadei interbelice: Alex Papana (unul dintre cei mai mari aviatori ai Romăniei), Smaranda Brăescu (prima femeie pilot din Romănia), Theodor Pallady, George Enescu etc.

Dupa razboi si nationalizare, pentru Lebel incepe cea mai grea perioada din viata lui, reusind sa supravietuiasca cu ajutorul picturii.

in 1962 are prima expoziție la Paris. Expoziție care se bucura de un real succes si recunoaștere. Acesta este momentul carierei înfloritoare.

Merită să afli și despre

Sugestii: