Dorel Zaica, pictor, grafician, scriitor

|
41 vizualizări

Dorel Zaica s-a născut in data de 22 iulie 1939, in București.

Absolvent al Liceului de Arte plastice din București si al Institutului de arte plastice „Nicolae Grigorescu”, secția pictură.

Din 1968 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția pictură de șevalet si participă la numeroase saloane de pictură anuale și bienale.

A fost profesor și director al Liceului Nicolae Tonitza. Scriitor. Este inițiatorul renumitei „judecată de valoare” metode pedagogice Zaica.

In orizonturile unei lumi tragice, Dorel Zaica incearca sa redescopere temeiurile unei statornice increderi in destinul omenirii.” Dan Grigorescu

Lucrările pictorului se afla în colecții particulare și de stat din România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Italia, Spania, Franța, Austria, Portugalia, Elveția, Olanda, Belgia, Finlanda, Germania, Argentina, Republica Dominicană, Brazilia, S.U.A., Japonia și Australia.

Volume tipărite
2001 - Lansarea cărții „Experimentul Zaica", volum editat cu sprijinul Ministerului Culturii și învățământului; autori: Irina Nicolau, Ciprian Voicilă și Daniela Alexandrescu, cu o prefață de Andrei Pleșu.
2007 - Lăsarea cărții „Cronică involuntară (Mărturisiri la vârsta copilă)".
2007 - „Copilăria poeziei".

Merită să afli și despre

Sugestii: