Corneliu ANTONESCU, pictor

|
40 vizualizări

Corneliu Antonescu s-a născut în 1944 la Comana, județul Giurgiu.

A absolvit Institutul de Arte Plastice din București în 1970, iar între 1969 și 1984 a fost ucenic la renumitul pictor Corneliu Baba.

Pentru mulţi dintre ucenicii săi, Corneliu Baba a fost şi rămîne Marea Întîlnire, Trezitorul, Şansa. A avut, ca profesor, talentul esenţial de a oferi nu doar accesul la dexteritate, la un sec reţetar de atelier, ci mai curînd intuiţia unui întreg univers, mireasma inanalizabilă a unui mister, sub aripa căruia viaţa şi profesiunea participă la o unică şi patetică euforie" Andrei Pleșu

Am crezut întotdeauna în valorile artistului tînăr, în speţă ale picturii, ale cărui aventuri colorate şochează retina obosită şi sensibilitatea viciată de prejudecăţi. La vîrsta meditaţiei şi tăcerii la care mă aflu, curajul şi entuziasmele tinereţii mă invită în acelaşsi timp să pictez cum ştiu euCorneliu Baba

În anii 1970 a participat la expoziții din România și Europa.

A emigrat în Statele Unite în 1984 și a devenit cetățean american în 1990.

A început să expună la Turner Carroll Gallery din Santa Fe, care a fost fondată de Traian A. Filip, un alt artist român.

A câștigat premiul I la Concursul Național de Pictură din România în 1976, precum și alte premii naționale și internaționale, și a expus în străinătate între 1972 și 1974.

Merită să afli și despre

Sugestii: