Muzeul Casa Breslelor, Hunedoara

|
41 vizualizări

Muzeul Casa Breslelor este gândit ca parte integrantă a ansamblului Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa.
Prin punerea în valoare a tradițiilor, meșteșugurilor, obiceiurilor, meseriilor pe cale de dispariție, precum și prin implicarea activă a turistului care vede cum se derulau activitățile în cadrul breslelor.

Muzeul funcționează în clădirea denumită Casa Administratorului, ce face parte din construcțiile care alcătuiesc Curtea Husarilor, din ansamblul Castelul Corvinilor.

Breslele erau organizaţii de natură protectivă. Membrii lor încercau să îşi protejeze atât piaţa de desfacere, cât şi privilegiile, dar aveau şi o serie întreagă de îndatoriri cetăţeneşti.
Pe lângă confecţionarea produselor, membrii breslelor aveau şi obligaţii de natură militară, trebuind să apere şi să întreţină anumite segmente ale fortificaţiilor.

De asemenea, aveau obligaţii sociale, dar şi religioase, în condiţiile în care fiecare breaslă avea un sfânt protector. Respectiva breaslă întreţinea şi finanţa strana în care membrii ei asistau la serviciul religios, obligatoriu pentru fiecare persoană în parte.

Merită să afli și despre

Sugestii: