Muzeul Etnografic Vatra Hărmanului, Brașov

|
26 vizualizări

Universul satului românesc , stilul de viață, evoluția socială și culturală se regăsesc sub cupola Muzeului „Vatra Hărmanului”.

Muzeul si colecția de arta țărăneasca cuprind sute de obiecte din universul satului traditional … muzeul este situat in proximitatea bisericii fortificate la cca 150 m in clădirea căminului cultural, fiind alocați cca 400 mp pentru expoziții si evenimente.

Războaie de țesut, unelte de uz gospodăresc, furci de tors, linguri, polițe, lavițe, capete de paturi, paturi, blidare, cuiere, rafturi, dulapuri, mese, leagănul, cuptorul pentru copt colaci sau pită, ciubere, bănci lungi cu spătar, taburete din lemn, scaune cu sau fără spătar, lăzi de zestre sau lăzi cu suprafețe pictate (scrinul) în care se păstrau hainele sau alimentele, lepedeie înflorate (cearceafuri) din lână sau bumbac, perne ornate, vase de ceramică, costume populare, cojoace, încălțări, măștile de strigoi se regăsesc într-un inventar bogat.
Toate obiectele expuse in noul muzeu au fost adunate in timp de profesorul Adrian Micu, care este şi preşedintele Asociaţiei Culturale ''Vatra Hărmanului''.
Piesele expuse provin îndeosebi din Ţara Bârsei, dar şi din ţară.

Merită să afli și despre

Sugestii: