Hotel Continental din București, calea Victoriei
Hotel Continental, fostul Grand Hotel Broft, este situat in municipiul București, Calea Victoriei, nr. 56, sector 1.
Prima versiune a hotelului „Continental” de azi a fost un imobil cu două etaje, numit „Grand Hotel Broft”. Vizavi de „Grand Hotel Broft” se afla „Teatrul Mare”, devenit ulterior „Teatrul Naţional”, ridicat între anii 1847-1852.
În stânga hotelului „Continental”, tot peste drum, s-a aflat grădina de vară și hotelul „Oteteleșanu”. Pe locul acestei grădini a fost ridicat Palatul Telefoanelor la începutul anilor 1931-1932, proiectat şi realizat de arhitecţii americani Louis S. Weeks, Walter Roy şi Edmond van Saanen Algi.
Printre cei mai faimoși oaspeți se numără și Prințul Napoleon, vărul lui Napoleon al-III-lea, aflat într-o vizită diplomatică la Carol I de Hohenzollern. Și faimosul negustor francez Jobin a fost cazat la Grand Hotel Broft.
La sfârșitul războiului ruso-româno-turc, odată cu învingerea trupelor otomane la Plevna în 1877, Osman Pașa, conducătorul armatei otomane, a fost reținut în apartamentul 104 înainte de a fi deportat în Rusia.
O poveste veche spune că în timpul marșului victoriei, când trupele Prințului Carol I treceau pe Podul Mogoșoaiei, Osman Pașa l-a salutat pe Carol de la geamul apartamentului său.
Hotelul are 53 de camere ce au vedere către Calea Victoriei, 6 apartamente, mobilate și decorate în diferite stiluri - renascentist, baroque, impero, Ludovic XV.