Vila Golescu din Câmpulung Muscel este un ansamblu arhitectural și peisager unic, păstrând nealterate elemente valoroase de arhitectură, mobilier, artă și un parc terasat de patru hectare care cuprinde plante rare şi exotice.
ArgeșVila a fost construita de către Matei Drăghiceanu intre 1902 si 1905, fiind inaugurata de proprietar, cu certitudine, in anul 1905, conform relatărilor din presa timpului.
ArgeșVila a fost construită în 1900 după planurile arhitectului Cristofi Cerchez şi a aparţinut lui Eugeniu Stătescu, ministru al Justiţiei, ministru de externe, senator şi ilustru profesor la Facultatea de Drept din Bucureşti.
ArgeșCasa Severeanu este un exemplu tipic pentru arhitectura bucureșteană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind o clădire în stil eclectic, cu influențe neobaroce ca: ferestre mici ovale, elemente decorative florale, ghirlande, bosaje, corni�
BucureștiCasa in care s-a născut in anul 1874 Constantin I. Parhon se afla in municipiul Câmpulung Muscel, județul Argeș.
ArgeșCasa Oprea Iorgulescu, aflata la intrarea in municipiul Câmpulung Muscel, este o construcție în stil eclectic, cu mai multe stiluri arhitecturale folosite împreună.
ArgeșCâmpulungean prin naștere, George Oprescu – fiul unei modeste croitorese, a văzut lumina zilei la 27 noiembrie 1881, urcând, prin îndemnul mamei, cu o statornică voință de a se realiza în viață, treptele renumitei Şcoli primare nr. 1 din ora
ArgeșCasa a fost construită la începutul secolului al XIX-lea şi este alcătuită din parter şi cerdac. Este cea mai amplă construcție rezidențială tradițională păstrată în centrul istoric.
ArgeșClădirea care a purtat la început numele voievodului Constantin Mavrocordat a fost construită între anii 1883 si 1892 de către Gheorghe Mavrocordat, iar în perioada interbelică a fost cumpărată de mareșalul Constantin Prezan.
VasluiÎn apropiere de Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Sevastopol, se află reședința avocatului Constantin Cesianu.
BucureștiVila înălțată și proiectată chiar de pictorul restaurator conține elemente ale stilului neo-românesc. Aceasta este ridicată pe trei niveluri, în declivitatea terenului.
ArgeșCasa Gârleanu din Câmpulung este cea în care a locuit, în ultima parte a vieții, Emil Gârleanu, al treilea preşedinte al Societății Scriitorilor Români
ArgeșCasa a fost construită în anul 1815 de către comerciantul vienez Iosif Winkler, apoi renovată în 1851. Etajul a fost adăugat în timpul modernizării efectuate în 1930.
AradHanul Boul Roșu a fost construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea și a fost concepută cu hotel la etajul superior, restaurant la parter, iar în spate existau grajduri.
AradCasa lui Johannes Lapicida (Casa lui Ion Pietrarul) a fost construita in jurul anului 1500 si este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Bistrița-Năsăud