Palatul Telefoanelor din București, Calea Victoriei
Palatul Telefoanelor este situat in municipiul București, Calea Victoriei, nr. 37, sector 1.
Palatul telefoanelor a fost construit pe locul fostelor case ale boierului Oteteleșanu, care găzduiseră faimoasa cafenea literară și loc de întâlnire al protipendadei bucureștene, "Terasa Oteteleșanu". Un scandal, pentru că nașterea sa a fost posibilă doar prin dispariția terasei Oteteleșanu, vad al artiștilor și scriitorilor de câteva decenii. Pe timpuri, nu Capșa era locul predilect de întâlnire al scriitorilor, ci Oteteleșanu.
A fost construit între anii 1929 - 1934 într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Alegerea nu era una întâmplătoare, telefonul fiind considerat un simbol al progresului, al încrederii în viitor, al modernizării, iar acest stil arhitectural transmitea, la acea vreme, aceleaşi idei.
Au participat la constructia lui Walter Froy (inginer), Louis S. Weeks, Edmond van Saanen Algi (arhitecți).
Clădirea avea o înălţime de 52, 5 metri, fiind până la construcţia Hotelului Intercontinental, cel mai înalt imobil din Bucureşti.
Întrucât de-a lungul timpului clădirea a fost afectată de multe evenimente, ca de exemplu bombardamentul aliaților din 1944, cutremurele din 1940, 1977, 1986 și 1990, în anul 1995 s-a început o amplă consolidare a structurii sale, după proiectul specialistului in structuri, prof. ing. Alexandru Cișmigiu.