Muzeul Anghel Saligny, Fetești, Ialomița

|
24 vizualizări

Clădirea în care funcționează în prezent Muzeul Municipal din Fetești este la rândul ei un muzeu. Are peste un secol, iar aici a funcționat ani buni Primăria Fetești… Situația s-a schimbat după 1940, când Centrul Civic s-a mutat în zona gării, unde se află și astăzi.

Aflată în patrimoniul administrației locale, clădirea a devenit din 2012 Muzeul Municipal Fetești. Spațiile expoziționale sunt împărțite în 4 camere, pentru că sub același acoperiș funcționează și o secție a Bibliotecii Municipale Fetești.

Prezintă machete, documente şi fotografii privitoare la podurile dintre Fetești - Cernavodă, monede romane (sec. III - IV d. Chr.), vase aparținând culturii Dridu (sec. III - IV) şi obiecte de etnografie (vestimentație, mobilier, unelte etc).
Cele mai multe dintre obiectele care alcătuiesc patrimoniul Muzeului din Fetești au fost donate de localnici. Turul începe în «Camera feroviară», o încăpere în care sunt expuse imagini ale podului construit de Anghel Saligny peste Dunăre, dar și o serie de machete ale podurilor dunărene, ridicate de comuniști în anii ’80. Machetele au fost realizate de elevii liceelor tehnologice din oraș, în timpul orelor de practică, iar apoi donate pentru a fi arătate vizitatorilor. Într-o altă încăpere stau expuse elemente de ceramică preistorică, dar și monede vechi.

Merită să afli și despre

Sugestii: