Virginia Videa, pictor

Virginia Videa a studiat Pictura la Facultatea de Arte Plastice Bucuresti

Virginia Videa este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists’ Union of Romania‏).

Pictura mea nu se înscrie într-o anumită concepție stilistică; este personală și independentă. Aceasta nefiind rezultatul unei detașări voite față de produsul artistic contemporan, ci al unei gândiri proprii și intime. Lumea mea interioară, pe care o exprim în artă, etalează un optimism intens și opulent, total opus modului în care mă manifest în viața cotidiană. Picturilor mele nu trebuie să li se caute neapărat subiectul. Eu vreau sa fiu înțeleasă prin senzațiile pe care le declanșez privitorului și cu cât vor fi mai diferite, însemnă că am reușit să transmit mai mult. Culoarea iți deconspiră starea de spirit, pictura fiind comunicarea cea mai sinceră și directă.” Virginia Videa

Lucrări de pictură monumentală în frescă și restaurări de pictură de epocă la biserici monumente istorice și de artă, în orașele Sibiu, București, Buftea, Târnăveni, Craiova, Oradea, Mediaș, Sighișoara, Făgăraș și în alte localități din România.

Lucrări personale aflate în colecții private și muzee din România, SUA, China, Franța, Germania, Turcia, Grecia și Coreea de sud.