George Nasturel, pictor

George Nasturel s-a născut in data de 1 Aprilie 1904, in Bucuresti, si a încetat din viata in anul 2000, in Los Angeles, SUA.

In anul 1917 a fost primit la şcoala de Arte Frumoase de la laşi, unde a avut ca maestru pe Octav Băncilă. După sfârsitul primului război mondial, este admis la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti, unde profesorul Frederick Storck il invită să urmeze cursurile de desen, pictură şi sculptură In atelierul său.

Frecventează apoi Academia Liberă de Arte din Bucuresti fondata de Horia Igirosanu, unde pictorii Jean Steriade şi Ştefan Dumitrescu vin sa îndrumeze pe tinerii artisti.

George Nasturel pleaca in 1928 la Paris unde studiază la Academia Ranson si obtine in 1938 o bursa de studii de la guvernul francez pentru a urma cursurile Institutului de Artă si Arheologie de la Sorbona.

După cel de al doilea război mondial, George Năsturel pleacă în Brazilia unde este angajat ca profesor la Şcoala Muzeului de Artă Modernă din Sao Paolo (1952-1958) şi participă la organizarea Bienalei din Sao Paolo.

In 1974 părăseste Brazilia si se stabileste in Statele Unite, intai la New York şi apoi la Los Angeles.

Pictorul Năsturel a avut nenumărate expozitii personale între care cea din 1938 la „Galerie Contemporaine” din Paris, care a fost apreciată de criticii francezi de artă ca: Louis Vauxcelles, Georges Huisman, Andre Dezarrois si altii.