Augustin LUCICI, pictor

Augustin Lucici s-a născut in anul 1956, la Pitești, si a încetat din viata in anul 2020, la Pitești, Argeș.

Augustin Lucici a început să picteze la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către această artă de mama lui.

Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti, a studiat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative.

A condus Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, în cadrul Muzeului Județean Argeș. Galeria de Artă Rudolf Schweitzer funcționează într-o clădire construită în 1886, după planurile arhitectului Ion N. Socolescu, care a adăpostit Primăria orașului Pitești.

În 1991 şi 1992 a luat premiul I la Salonul naţional de artă 22. În 1995 a beneficiat de o bursă de studii la Academia di Romania din Roma.

Un artist fără pereche. A parcurs copios etapele învăţării, venind de fiecare dată cu un spor în opera lui. A avut experienţe în toate planurile (artă, existenţă). A suferit, a iubit, a ştiut să asculte multă vreme… A învăţat să circule bine pe canalele istoriei artei. Sufletul lui a rămas vrăjit în epoca marilor măiestrii.” Gheorghe Pantelie

A participat de-a lungul carierei la peste 40 de expoziţii în România, Italia şi Luxemburg. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecţii private din Anglia, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Israel, Italia şi Olanda.