Felix AFTENE, sculptor

|
22 vizualizări

Felix Aftene s-a născut la data de 1 ianuarie 1972 in Vaslui, județul Vaslui.
A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncila” din Iași în 1990. În această perioadă, a frecventat atelierul pictorului Ion Neagoe.
Din 1990, și-a continuat studiile artistice la Academia de artă "George Enescu" din Iași, secția Artă Monumentală, la clasa profesorului Dimitrie Gavrilean. În 1996, termină facultatea ca șef de promoție.
În 1998, câștigă un concurs pentru realizarea unei picturi murale în spațiul Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași. Lucrarea, intitulată "Babylon", este realizată în tehnică mixtă pe o suprafață de 74 mp, iar execuția ei a durat trei luni.
Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1997.
În 2001, împreună cu Gabriela Drinceanu și Zamfira Bârzu formează "Grup 3", un grup artistic a cărui coerență stilistică vine din reevaluarea tradiției patrimoniale est-europene prin modalități de expresie noi, păstrând suportul tradițional.

Felix Aftene abordează o arie extinsă de medii de expresie – pictură, pictură monumentală, sculptură, new-media. Exploreaza teme ale condiţiei umane, sondate prin reiterari ale autoportretului in ipostaze diverse şi multiplu-rezonante simbolic, în contexte în care fragmente ale istoriei individuale şi generale se stratifică într-o expresivitate de tip post-modern.
Crez: Admiraţia pentru valenţele spiritual umane şi diversitatea formelor sale de comunicare, reprezintă fondul şi esenţa lumii pe care o recompun în lucrările mele. Creez un personaj uman, mai degrabă generic, îmbogăţit de mituri, străbătându-şi traseul existenţei, oscilând între bucuriile spiritului şi ale trupului.

Merită să afli și despre

Sugestii: