Ion NEAGOE, pictor

|
41 vizualizări

Ion Neagoe s-a născut la data de 8 iulie 1933 în Curtea de Argeş, si a încetat din viata la data de 20 octombrie 1991, la Iaşi.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti – secția pictură la clasa prof. Catul Bogdan, promoția 1961.

În 1965 devine cadru didactic la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Institutului Pedagogic Iași unde va ocupa, pe rând, postul de lector şi, ulterior, de conferenţiar.

Învaţă regulile ca un profesionist, ca să le poţi încălca ca un artist… (…) Pentru mine e greu să urmez acest precept. Odată ce mi-am însuşit regulile ca un profesionist, nu am să le mai pot călca niciodată în picioare. Şi faptul acesta e tot un păcat al meu, care mă face să mă învârt în gol şi să nu-mi găsesc echilibrul interior pentru a ajunge la desăvârşire.” Ion Neagoe

A avut o amplă activitate de creaţie, peste 600 de lucrări, executate în ulei, tempera şi cărbune, din care 300 portrete.

A avut expoziţii personale şi colective în România, Iugoslavia, Polonia, Anglia, Republica Moldova.

Lucrǎrile sale se gǎsesc in colecţii particulare din România, Anglia şi Polonia, precum şi în muzee: Muzeul de Artǎ din Iaşi.

Merită să afli și despre

Sugestii: