Bob BULGARU, pictor, grafician

|
35 vizualizări

Bob Bulgaru (Gheorghe Bulgaru) s-a născut in data de 2 mai 1907, la Mălăiești, județul Vaslui, si a încetat din viata in data de 31 martie 1939, la București.

între 1929 și 1933, a studiat la Facultatea de Litere și Filozofie.

În timpul studiilor la Facultatea de Filologie, era nelipsist de la întâlnirile săptămânale, organizate de Edgar Papu, unde veneau Eugen Ionescu, Emil Botta, şi alții. Apoi, Bob Bulgaru virează brusc spre picură.

În 1933 a renunțat la cariera filologică și, deși doar autodidact, s-a dedicat picturii. A expus, din 1935, la Salonul Oficial din București.

A participat, alături de Victor Eftimiu, Alexandru Philippide, Alexandru Sahia, Victor Brauner, Alexandru Ciucurencu, la înființarea Asociației Independente a Scriitorilor și Artiștilor.

Așa cum îl numea criticul de artă Mircea Deac, Bob Bulgaru a fost pictorul nobleței și al purității portretelor de copil, un pictor al esențelor fragede.

Jocurile de lumini și umbre, de tonuri cromatice sau varietatea tușelor, toate laolaltă conferă portretelor de copil ale lui Bob Bulgaru o extraordinară expresivitate artistică

Merită să afli și despre

Sugestii: