Marcel BUNEA, pictor

|
51 vizualizări

Marcel Bunea s-a născut in data de 20 martie 1952, in Cisnădie, Sibiu.

A absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice Sibiu (1972), este licenţiat în Arte decorative, Tapiserie, Scenografie al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" Bucureşti (1982) şi deţine un doctorat în arte vizuale obţinut la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti (2006) cu teza "Cele patru elemente în artele vizuale contemporane"

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 1990.

Arta nu e numai inspirație. Înseamnă să-ți închegi gândurile într-un proiect dus până la capăt. Un artist al secolului 21 nu mai poate lucra numai din talent. Trebuie să fie dublat și de un intelectual. Dar eu cred că arta nu poate exista fără emoție, sensibilitate și mesaj interior. Cum cred și că pictura va reveni în forță, după atâtea experimente ale ultimelor decenii. De aceea, eu nu fac concesii. Fac ceea ce cred eu. Îmi urmez calea interioară, fără să țin cont de succese ieftine sau de piața de artă.” Marcel Bunea

Premii:
Premiul pentru pictură în cadrul Festivalului Institutelor de Artă (1981),
Premiul pentru pictură "Salonul de primavară al Capitalei" (1991),
Premiul de excelenţă acordat de Uniunea Artiştilor Plastici din România (2006),
Premiul de excelenţă pentru Arte Vizuale, acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor (2007),
Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Pictură, Bucureşti (2010).

A primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, acordat de Preşedinţia României (2004) şi este cetăţean de onoare al oraşului Cisnădie (2013)

Merită să afli și despre

Sugestii: