Doina Artemiza BOCEANU, pictor

|
33 vizualizări

Doina Artemiza Boceanu s-a născut in data de 20 octombrie 1940, in Campina, județul Prahova si a încetat din viata in data de 28 aprilie 2021.

In anul 1957 a absolvit Liceul “NICOLAE GRIGORESCU” , din Campina, iar in anul 1069 FACULTATEA DE ARTE PLASTICE A UNIVERSITATII BUCURESTI.

Tabere de creație si documentare ale UAP si ale Societății naționale a profesorilor de arte plastice 1972-1985 Tulcea, Calica, Horezu, Câmpeni-Alba, Tarna-Mare, Sulina, Portița, man. Cocos, Jurilovca Romania.

Doina Boceanu a știut ca nu putea trai decât intr-o lume frumoasa – ca cea in care s-a născut -, si atunci a trebuit sa îmblânzească o realitate uneori ostila, cam rigida, oarecare si indiferenta, prin plămădirea unei alteia, cea a conflictelor de depășit, domesticibile ca vulpea lui Saint-Ex. Nimic nu e dulceag in aceasta lume deliberat decorativa, fără linii prea drepte, fără colturi, care e o scurgere, unduire, legănare, ritm si mângâiere, înfrumusețarea nu se rezuma la un adaos artizanal pe stratul superficial, ci e transfigurare, mutație si profunzime, înnobilare in zone pe care alții le-ar crede fără valoare, fără vibrații, fără voci.” LUCIA TERZEA-OFRIM

Lucrări in colecții private Romania, Franța, Belgia, Egipt , Anglia, Germania, Muzeul de arta Brașov.

Merită să afli și despre

Sugestii: