Mala ZAMFIRESCU BEDIVAN, pictor, grafician

|
35 vizualizări

Mala ZAMFIRESCU-BEDIVAN s-a nascut in data de 8 ianuarie 1928, in Galaţi, si a incetat din viata in data de 26 august 2014, Bucureşti.

A învăţat mai întâi la Şcoala Negroponte, la Institutul Notre Dame de Sion, a luat lecţii cu pictorul Nicolae Mantu.

A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (1958), unde a avut profesori pe Samuel Müntzer, George Lowendal, Al. Jean Steriadi şi Simion Iuca.

Din 1953 a început să participe cu lucrări la expoziţii republicane, saloane de grafică, expoziţii de artă românească organizate în Cuba, Italia, Germania, Grecia, la expoziţii internaţionale în Rusia şi Germania.

Prima expoziţie personală şi-a organizat-o în 1989, cu lucrări executate în urma unui pelerinaj întreprins în Egipt şi Israel („Impresii din Orient”, Galeria „Orizont”, Bucureşti).

În tot ce a creat, Mala Zamfirescu-Bedivan se dovedeşte a fi o artistă sensibilă, un temperament calm şi echilibrat, o desenatoare şi o coloristă de foarte bună calitate. Ea a evoluat în cadrele unei picturi de factură realistă, din care respiră pasiunea pentru frumos şi pentru adevăr a unui penel îndrăgostit de natură, de oameni şi de tot ce cuprinde Universul. Prin arta sa, ea aduce un mesaj de bucurie şi o unitate în tot ce exprimă.Corneliu STOICA

Lucrările sale se află în colecţii de stat şi particulare din România, Elveţia, Germania, Grecia, Canada, Israel, Egipt, Kenia, Turcia, Spania, Franţa, America.

Merită să afli și despre

Sugestii: