Elena Alexandra DRĂGUŢESCU, pictor

|
30 vizualizări

Alexandra Elena Drăguțescu s-a născut la data de 18 ianuarie 1951 în Galați.

Mama sa avea şi studii de pictură, remarcându-se ca o redutabilă acuarelistă (elevă a lui Alexandru Jean Steriadi la Academia de Arte Frunoase din Bucureşti).

A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Secţia Pictură Monumentală, Restaurare, clasa profesorului Petre Achiţenie in anul 1977.

În 1992 aa părăsit România şi s-a stabilit în Canada, la Montreal.

Alexandra Drăguţescu construieşte cu siguranţă şi rigoare, pictează în ulei pe pânză şi în tehnici mixte (tempera şi acuarelă), unoeri împarte suprafaţa suportului în registre, intersectează sau suprapune planurile, pigmentul este răspândit cu tuşe lise şi în modulări tonale de fineţe, vibrante, în funcţie de subiect. Lucrările ei sunt realizate cu o egală preocupare a acesteia pentru formă şi culoare, sunt echilibrate compoziţional, armonioase, emoţionante şi suscită interesul privitorului pentru a le lectura cu răbdare şi a le recepta mesajul. Demersul ei poartă amprenta propriei personalităţi, interiorizată, în căutare de nou şi de soluţii plastice care să-i exprime cât mai fidel şi convingător crezul artistic, întreaga partitură de sentimente, trăiri sufleteşti şi emoţii.” Corneliu STOICA

Merită să afli și despre

Sugestii: