Radu DARÂNGA, pictor

|
64 vizualizări

Radu Darânga s-a născut la data de 26 martie 1944, in București.

Radu Darânga pictează neobosit și-și face debutul expozițional în anul 1979 și devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici cu ajutorul sculptorului Adrian Popovici în anii 1980.

Radu Darânga devine ucenic pictor – restaurator de biserici în directa îndrumare a pictorului Arutin Avachian care începând din anul 1961 era directorul restaurator al monumentelor istorice.

Radu Darânga și Arutin Avachian au lucrat în tandem la Biserica Sfântul Ioan de la Bucur Obor, la restaurarea paraclisului din Curtea de Argeș, la Biserica Sfânta Precista din Bacău.

Radu Darânga a câștigat în perioada 1971 – 1974, Bursa Republicană “Ion Andreescu"

Arta pe care o fac este reflexia privirii mele spre afară, felul în care văd lumea înconjurătoare, şi, în acelaşi timp, reflexia privirii mele spre înlăuntru, spre sinele meu. „A picta“ înseamnă starea mea firească, rostul meu în viaţă: fac pictură aşa cum mărul face mere. În acelaşi timp, pentru mine „a picta“ înseamnă disciplină şi efort. Aş vrea să pot picta până în ultima clipă a vieţii, pe care – aşa cum sfătuieşte cuviosul Porfirie – o aştept cu răbdare, credinţă şi linişte.” Radu DARÂNGA

Merită să afli și despre

Sugestii: