Nectaria Radu, pictor

|
12 vizualizări

Nectaria Radu s-a nascut in anul 1984, in Bucuresti.

In perioada 1999 – 2003 a urmat Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza“ Bucureşti, Specializare – Pictor, iar intre 2003 – 2007 Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Pictură, Prof. Univ. Sorin Ilfoveanu.

Din anul 2009 este membru Uniunea Artistilor Plastici din Romania

Dezvolt un demers în spiritul autentic postmodernist, citatul postmodern, care constă în revederea-reluarea şi meditaţia-regândirea asupra ideilor şi mecanismelor Pop care au schimbat lumea artei. Acest citat post-modern, fără implicaţii sociologice, fiind un experiment. Problema stă de fapt în modul cum percep eu Arta Pop. Mă întorc la acest moment nu neapărat cu critica socială pe care a avut-o atunci, ci pentru a extinde limitele ei şi în pictură. Şi astăzi sunt actuale problemele legate de consumism şi efectul metamorfozant al mass-media şi vedetelor acesteia.

Lucrările realizate sunt o meditație asupra relației dintre imaginile realiste și cele abstracte. Folosesc culori puternice, bazate pe contraste surprinzătoare și alăturări de culori ce pun accentul pe spațiul compozitional. Din punct de vedere pictural folosesc tenta plată şi contrastul culorilor în sine, cât si un desen de linie sintetic. Imi propun să investighez câteva aspecte ale problemei “umbrei’ ca medium, care oferă privirii indicii despre însuşirile sursei de lumină şi a subiectului care o creează, şi ale căror însuşiri le absoarbe, iar apoi le reflecta, fiind un element cu o individualitate plastică, dar şi cu o încărcătură de sens.” Nectaria Radu

Lucrări în colecţii particulare din Franta, Washington, Romania

Merită să afli și despre

Sugestii: