Corina Perianu Preda, pictor

|
52 vizualizări

Corina Preda-Perianu s-a născut in data de 16 septembrie 1963 si a absolvit Academia de Arte Bucureşti, secţia Pictură, clasa profesor Vasile Grigore, promoția 1995.

Corina Perianu Preda este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists' Union of Romania‏).

Ea are si dezvolta un concept si o viziunea artistica in pictura, in spatiul figurativului calitativ, cu observatii si sinteze tehnice ce-i sunt intime, proprii. Privindu-i o lucrare de pictura, acuarela, desen, portret, peisaj, natura statica, descopar certitudinea bucuriei de a picta. O eleganta sincera in a gasi acordurile si culorile cele mai potrivite ii lumineaza lucrarile. Starea de veghe care o indeamna sa dialogheze si sa primeasca noi indemnuri de la Muza Artei i-a structurat credinta pe calea ei. Frumusetea culorilor ce o exprima indiferent de tehnica se metamorfozeaza intr-un desen coerent si ondulatoriu in forme. Nimic nu este fortat in expresia picturala. Pana si detaliile care ii dau amprenta se impaca foarte bine cu ansamblul lucrarii. Pentru Corina Preda Perianu raman pe mai departe ca fundamente : pasiunea, munca si constiinta expresiei plastice.Vasile Grigore

Lucrări ale artistei se află în colecţii particulare din SUA, Cipru, Franţa, Australia, Serbia, Israel, Germania, Japonia, Polonia, Republica Moldova, Turcia, Bulgaria, Suedia.

Merită să afli și despre

Sugestii: