Mihail GAVRILOV, pictor, grafician

|
26 vizualizări

Mihail GAVRILOV s-a născut in data de 9 decembrie 1899, în oraşul Ismail, Basarabia, si a încetat din viata in data de 28 septembrie 1968, in Brăila.

A debutat în 1935 la Salonului Oficial din Bucureşti. În 1936 primeşte „Premiul Fundaţiei Simu”, iar În 1937 alte două premii ale Ministerului Cultelor şi Artelor pentru pictură (Salonul Oficial de Primăvară) şi desen (Salonul Oficial de Toamnă).

Peisajul lui Mihail Gavrilov, cel din Vâlcov, este construit cu mare corectitudine și siguranță. Primul plan este rezervat arhitecturii capricioase și rarefiate, în care sunt improvizate structuri unice în care este văzut acel peisaj. Știe să aplice și stăpânește destul de bine toate diferențele de griuri ale imaginii alb – negru, care dau senzația picturalității, a stăpânirii de sine , a raporturilor dintre umbră și lumină. Calitățile lucrărilor sale demonstrează că Mihail Gavrilov a avut un lung și temeinic exercițiu executat în anii din urmă și care pe bună dreptate putem spune cum a crezut el însuși; târziu am ajuns la o maturitate artistică.” Ana Maria Harțuche

Merită să afli și despre

Sugestii: