Palatul Societății Tinerimea Română din București, str. Gutenberg
Blocul „Tinerimea Română”, sau Palatul Societății Tinerimea Română, este situat in municipiul București, str. Gutenberg, nr. 19, sector 5.
În 1924, la doar doi ani de la încoronare regilor Romaniei, a început construcția Palatului Societății „Tinerimea Română”.
A fost construit în stil neoromânesc monumental in prima jumatate a sec. XX, Palatul Societății Tinerimea Română a fost realizat dupa planurile arhitectei Virginia Andreescu Haret, prima femeie arhitect din lume cu atestat recunoscut.
La exteriorul clădirii, la nivelul etajului 4, sunt prezentate diverse scene din momente reprezentative ale istoriei României (Războiul de Independență, Intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia și Încoronarea Regelui Ferdinand), executate în altorelief.
Altorelieful Încoronării îi prezintă pe Ferdinand și Maria în formă integrală, costumați ca în 1922, cu un arhanghel care le pune coroanele pe cap (mistificare deliberată a realității în scop artistic, apel la simbolistică, domnia prin grație divină etc.), înconjurați de popor.
Din 1991, prin lege, a capătat numele de Palatul Tinerimea Română, iar din anul 2015 a devinit monument istoric, sub numele Blocul „Tinerimea Română”.