Muzeul de Istorie şi Arheologie Tulcea
Muzeul de Istorie și Arheologie reprezintă o componentă principală a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea.
Muzeul este organizat in doua pavilioane – primul pastrat in forma din 1975, adaposteste vestigii din epocile greco-romana, romano-bizantina, medievala timpurie si evul mediu dezvoltat; al doilea , reorganizat radical in 1995, este rezervat preistoriei si protoistoriei Nordului Dobrogei (parter) si expozitiilor temporare (etaj).
Expozitia permanenta:
• cuprinde marturii ale istoriei si civilizatiei Dobrogei din epoca pietrei pana in timpurile moderne; sunt prezentate spectaculoase colectii de ceramica, unelte, arme, podoabe, obiecte de cult si numismatica
• Tezaur – pune in valoare patrimoniul arheologic si istoric de exceptie detinut de Muzeul de Istorie si Arheologie
Expozitii temporare:
• Cultura Cucuteni, de la sapatura la expunere. Șantierul arheologic Fulgeris, judetul Bacau- expozitie de fotografii si obiecte .
Proiectii video:
• Cercetari arheologice in judetul Tulcea
Grupează 4 muzee (Muzeul de Artă Populară şi Etnografie, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă, Centrul Muzeal Ecoturistic "Delta Dunării") şi 11 obiective muzeale sau de cercetare în teritoriul judeţului (Casa Memoriala Panait Cerna – Cerna, Muzeul Satului Dobrogean – Enisala, Muzeul de Artă Orientală – Babadag, Centrul de Cercetare şi Documentare Celic-Dere, cetăţile Argamum, Halmyris, Noviodunum, etc.).