Casa Avramide. Casa Colecțiilor, Tulcea

|
45 vizualizări

Casa Avramide sau Casa Colecțiilor, așa cum mai este ea cunoscută, a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea de către Alexandru Avramide.
Acesta era un prosper întreprinzător local, ce deținea mai multe mori, ateliere, diverse spații comerciale, o fabrică de cherestea, dar și mai multe suprafețe agricole.

Amplasată chiar în centrul orașului Tulcea, vis a vis de Biserica Sfântul Nicolae, casa considerată de lux se remarca în special prin încăperile de la nivelul inferior.
Acestea sunt decorate cu stucatură pictată, plafoane pictate și beneficiază de uși în două canate, două fațade principale, iar la una dintre acestea se poate observa o scară impunătoare realizată din mozaic confecționat din marmură.

Din anul 1964, când au fost construite la demisolul clădirii bazinele pentru acvariu, alături de o colecție formată din 1500 de piese biologice și un ierbar voluminos, casa a funcționat ca muzeu de științe ale naturii.
În 2013 a fost finalizat proiectul de renovare a Casei Avramide, iar de atunci poate fi vizitată ca muzeu. În plus, casa a devenit și un centru cultural, unde au loc diverse evenimente culturale.

Merită să afli și despre

Sugestii: