Muzeul Avrig, Sibiu

|
49 vizualizări

Muzeul Avrig cuprinde o expoziţie Gheorghe Lazăr, o colecţie de artă populară intitulată generic Maria Spiridon, una de sticlărie, o colecţie de icoane pe sticlă şi cercuri pentru deprinderea meşteşugurilor tradiţionale.
Prima secţiune îi este dedicată iluministului Gheorghe Lazăr, original din Avrig.
Gheorghe Lazăr – considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească, înființează în anul 1818 în București prima școală cu predare în limba română, cunoscută drept Școala de la Sfântul Sava.
A doua secţiune prezintă exponate de artă populară şi obiecte de industrie casnică, iar ultima secţiune prezintă o cameră ţărănească cu interior specific zonei.

Sala de expoziţii cuprinde războie de ţesut şi obiecte de sticlă realizate la Avrig.
Muzeul Avrig găzduiește o expoziție de artă populară, intitulată “Maria Spiridon” în cinstea unei figuri proeminente din lumea artei și meșteșugului popular, creatoare a sute de materiale realizate la războiul de țesut. Tot aici pot fi admirate piese de port popular, obiecte utile în gospodărie specifice locului, articole de sticlărie și icoane pe sticlă.
Sala de expozitii cuprinde, periodic, expoziţia Taberei de pictura, care se organizează la Avrig la interval de doi ani, precum si alte expoziţii ocazionale (meșteșuguri tradiționale, arta populara, pictura, sticlărie artizanala).

Merită să afli și despre

Sugestii: