Muzeul de Istorie Sighișoara, Mureș

|
49 vizualizări

Muzeul de Istorie din Sighișoara, este singurul muzeu din țară organizat pe verticală și nu pe orizontală și adăpostește numeroase piese unicat.

Muzeul si-a deschis portile la 24 iunie 1899. Un colectionar pasionat, medicul sighisorean Josef Bacon (1857-1941) a fost initiatorul si primul custode al muzeului care purta numele de Alt Schässburg (Sighisoara veche).

Din anul 1904, instituția muzeala a fost sprijinita material si financiar de către Asociația Sebastian Hann din Sighișoara (o asociație culturala a sașilor transilvăneni).

Printre colaboratorii lui Josef Bacon s-au aflat Karl Seraphin, Betty Schuller, Friederich Meltzer, Julius Hollitzer, Julius Misselbacher (1903-1963), care a avut o importanta contribuție la cunoașterea si sistematizarea științifica a primelor colecții ale muzeului.

Lui Julius Misselbacher i se datorează si realizarea machetei cetății Sighișoara. Aceasta prezinta cetatea la anul 1735.
Muzeul de Istorie este structurat pe colecții grupate in săli tematice: arheologie, etnografie, farmacie si instrumentar medical, mobilier din diferite perioade istorice, meșteșuguri si bresle, ceramica transilvăneana, ceasuri de epoca si elemente de orologerie.

Merită să afli și despre

Sugestii: