Expoziția Alexandru Ciorănescu, Moroeni, Dâmbovița
În spaţiul muzeului, aflat în clădirea fostei primării, sunt expuse obiecte etongrafice din zonă şi obiecte care au aparţinut familiei Ciorăneştilor.
Alexandru Ciorănescu (15 noiembrie 1911, Moroeni, Dâmbovița – 25 noiembrie 1999, Santa Cruz de Tenerife, Insulele Canare, Spania) a fost un autor, comparatist, diplomat, director literar, dramaturg, enciclopedist, eseist, lingvist, etimolog, istoric, poet, prozator român care a trăit în exil între 1946 și 1999.
Frații săi au fost matematicianul Nicolae Ciorănescu, poetul Ioan Ciorănescu, scriitorul ziarist George Ciorănescu și chimista Ecaterina Ciorănescu-Nenițescu.
Tatăl lor, Ion Ciorănescu, născut Cioranu, a fost institutor și director al școlii primare din comuna natală, autor al unor manuale foarte răspândite în epocă și promotor al învățământului special pentru școlile de surdomuți din România.
Născut în acelaşi an cu Emil Cioran, Ciorănescu a găsit de cuviinţă să plece din ţară în vremuri tulburi şi să-şi împlinească vocaţia de remarcabil cărturar pe meleaguri străine,