Muzeele și casele memoriale din România.

Descoperă scriitori, poeți, artiști, muzicieni, oameni de stat!

Mausoleul Eroilor Mărășești, Vrancea

|
23 vizualizări

Mausoleul Eroilor Mărășești este situat pe Șos. Națională, nr.223, județul Vrancea.

Mausoleul Eroilor Mărășești, Vrancea

Inițiativa construirii mausoleului a aparținut comitetului Societății Femeilor Ortodoxe din România, condusă de Alexandrina Gr. Cantacuzino. Monumentul a fost ridicat între anii 1923-1938, arhitecții fiind George Cristinel și Constantin Pomponiu.

Mausoleul Eroilor Mărășești, Vrancea

Basoreliefurile "Cupolei Gloriei" au fost realizate de către sculptorii Cornel Medrea și Ion Jalea, iar pictura interioară a fost opera lui Eduard Săulescu. De asemenea,  arhitectul și sculptorul Emil Wilhelm Becker, sculptor al Casei Regale, a realizat toate sculpturile din capelă și din interiorul criptei.

Construcție din beton armat, mausoleul, cunoscut în epocă și sub denumirea de „Biserica Neamului”, este de formă circulară.

Mausoleul Eroilor Mărășești, VranceaMausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române.  480 de ofițeri și 21.000 de soldați români s-au jertfit în aceste lupte. Mausoleul Mărășești adăpostește rămășițele a 5073 de soldați și ofițeri.

În centrul mausoleului se află sarcofagul generalului Eremia Grigorescu, comandantul trupelor române în bătălia de la Mărășești.

Mausoleul Eroilor Mărășești, Vrancea

Mausoleul de la Mărășești este cel mai impunător din țară și printre cele mai maiestuoase de acest fel din Europa.

Mausoleul Eroilor Mărășești, Vrancea

Merită să afli și despre

Sugestii: