Atelierele Vatra MCP la Posada Rock – 2022

Atelierele Vatra MCP la Posada Rock – 2022

|
22 vizualizări

Ce au in comun meșteșugurile si rock-ul? Răspunsul este unul simplu si vine din substanța acestora: truda, sudoarea, creativitatea si, nu in ultimul rand, originalitatea.

Anul acesta, cele doua s-au întâlnit la unul dintre cele mai mari festivaluri rock din Romania si, totodată, cel mai vechi festival de acest gen din tara.

Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfășurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock românești.

De atunci, cu câteva întreruperi, festivalul găzduiește, anual, nu doar mari trupe rock din țară și din străinătate, ci și ateliere de creație și recreație dedicate celor mai mici dintre rockeri.

https://youtu.be/jOi4Ze86uSo

Anul acesta, in luna septembrie 2022, Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu a organizat, în cadrul festivalului Posada Rock, împreună cu Muzeul „ASTRA” din Sibiu, un loc de joacă pentru copii, în care s-au desfășurat activități recreative și ateliere educaționale.
Înconjurați de atmosfera rock a festivalului, cei mici au putut participa la ateliere de confecționat brățări din piele, unde și-au putut realiza propriile brățări, decorate cu panglici întrepătrunse prin pielea brățării, în culorile preferate.

Vatra MCP la Posada Rock – 2022

Tot în cadrul atelierelor, cei mici și cei mari au putut realiza suporturi personalizate de chei, fiind îndrumați, de la ștanțarea șablonului pe lemn, la pictarea lemnului și montarea cepurilor.
Unul dintre cele mai populare ateliere a fost atelierul de confecționat ciucuri din lână împâslită, unde din simple fire de ață, participanții au învățat să confecționeze ciucuri decorativi, împâslind lâna cu ajutorul apei calde și al săpunului.
Nici pictura pe șevalet nu a lipsit, cei mici fiind încurajați să experimenteze posturile de lucru ale artiștilor profesioniști.
De asemenea, copiii s-au putut relaxa cu jocuri și activități recreative înainte de a se întoarce la scenă, unde rockeri de toate vârstele s-au bucurat de energia trupelor aflate în concurs și în recital.

Sugestii: