Constantin DIMOFTE, sculptor, pictor

|
21 vizualizări

Constantin DIMOFTE s-a născut la Bârlad, județul Vaslui, in anul 1934 si a încetat din viata la Galați, in anul 1999.
A urmat Liceul de artă „Nicolae Tonitza” din Bucureşti (absolvit în 1956) si a continuat cu Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti - Secţia Sculptură unde a studiat cu maeştrii Lucian Murnu, Corneliu Medrea şi Constantin Baraschi (absolvit în 1960).

A fost profesor la liceul de artă „Dimitrie Cuclin“, Galați si membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România
În 1967 a devenit membru al U.A.P. Opere ale sale se găsesc în colecţii de stat şi particulare din ţară şi din Cehoslovacia, Polonia, Egipt, Israel, Franţa etc.
A realizat lucrări de artă monumentală pentru oraşele Galaţi (Complexul Stadionului „Dunărea”, în colaborare), Tecuci, Focşani şi Brăila.

Mulţi ani la rând, Constantin Dimofte s-a manifestat ca sculptor, iar atunci când sănătatea nu i-a mai permis să cioplească lemnul, marmura sau piatra, nu a abandonat arta, ci s-a îndreptat spre pictură şi grafică, genuri tot atât de potrivite temperamentului său liric, înclinat spre visare sau, dimpotrivă, spre meditaţie.
Opera de artă nu trebuie să fie numai un sumum de idei și sentimente, ci un adevărat spectacol de lumină, culoare și forme, în care privitorul, la fel ca într-un roman sau într-o compoziție muzicală, să poată să comunice, să se regăseacă, să se redescopere.” Constantin DIMOFTE

Merită să afli și despre

Sugestii: