Radu Tudor PANAIT, sculptor

|
67 vizualizări

Radu Tudor PANAIT s-a născut la Născut în București, in data de 27 septembrie 1985.
A terminat studiile de licență la Universitatea Națională de Arte din București în anul 2007, iar apoi a continuat studiile de master la Accademia di Belle Arti di Carrara, Italia.
În perioada 2007-2009 a urmat studiile de masterat la UNArte București.
Realizează sculptură, modelaj, desen, studiul culorii, compoziţie, prelucrarea imaginii pe calculator, anatomie artistica, estetică, tehnica ipsosului, tehnica cioplitului, tehnica turnării bronzului.

Cred că nu ţin eu de stil, cât ţin de concept. Mi se pare că multe dintre ideile mele nu pot fi exprimate la fel de bine în acelaşi stil, deci mi-ar fi greu să mă încadrez în unul şi acolo să mă învârt. De exemplu, dacă ar fi să reprezint apa, pentru mine ar fi o formă geometrizată. Pe când omul şi tot ce ţine de om, care în 90% din cazuri face obiectul preocupărilor mele artistice, trebuie să-l reprezint cât mai realist, cât mai vivace şi recognoscibil. Să stai în faţa unui personaj şi să simţi că dacă ar respira, ar fi ca tine. Sau pe o variantă a realităţii, cum am început acum seria asta a hibrizilor.” Radu Tudor PANAIT

Premii:

  • Premiul 2, secţiunea "Arte plastice", Festivalul Ideilor Proaspete ARTFEST
  • Premiul 1, concursul “STIL DE VIAŢĂ ELITIST” organizat de firma IMPACT
  • Expoziţie de grup “AMBIENTAL”, Banca Ion Ţiriac
  • Premiul special pentru sculptură, Expoziţia concurs "CERVANTES ŞI SHAKESPEARE"

Merită să afli și despre

Sugestii: