Marius LEONTE, sculptor, desenator

|
51 vizualizări

Marius LEONTE s-a născut in anul 1964, in Brăila si a încetat din viata la data de 11 august 2021, București.

In perioada 1989 - 1991 - Facultatea de Arte Decorative și Design, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București, România; iar in perioada 1992 - 1997 - Facultatea de Arte Plastice, specializarea Sculptură, cu profesorii Mircea Spătaru și Darie Dup, Academia de Arte Frumoase / Universitatea de Arte București, București, România.

Marius LEONTE, sculptor, desenator

Cel mai cunoscut proiect pe care l-a coordonat a fost INSTALART, proiect ce își propunea să promoveze artele tridimensionale, respectiv sculptură, land art, obiect, început în 2012 și care a cunoscut mai multe ediții succesive.
Lucrări în colecții publice: Muzeul Național de Artă Contemporană și în orașele București, Constanța, Timișoara.

In anul 1999 a primit Premiul „George Apostu” pentru sculptură, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici, România; iar in anul 2002 - Premiul pentru Artă Monumentală, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici, România.
Sculptura lui Marius Leonte poartă, în contorsiunile și echilibristica ei uneori funambulescă, încrederea în fermitatea ultimă a unei verticalități păstrate cu greu, la fel ca și accesibilitatea fundamentală a lucrurilor lumii, oricât de absconse, dure, țepoase sau tăioase ar fi ele. Aceste certitudini de ultim nivel sunt, la suprafață, mereu și violent contrazise de torturile prin care se menține verticala, de numeroasele rupturi și spărturi ce dezgolesc vulnerabilitatea formelor durabile, aparent stabile. Sculptura sa e lucrătura neîncetată a dubiului în materia perenului.“ Erwin Kessler

Merită să afli și despre

Sugestii: