David CROITOR, pictor

|
53 vizualizări

David Croitor s-a născut in data de 27 martie 1958, in Suceava.

A absolvit Facultatea de Geologie din cadrul Universitatii din Bucuresti, in anul 1988 si urmat cursuri libere de pictura si desen cu Dimitrie Loghin la Suceava in 1978 si cu Aurel Anitei la Bucuresti in 1981.

Figureaza de asemenea cu lucrari in colectii particulare din tara , cele mai multe in Bucuresti, dar si in strainatate Anglia, Austria, Belgia, Franta , Germania , Grecia, Olanda, Suedia, Canada, SUA, Danemarca , Italia, Croatia, Luxembourg, Scotia, Republica Moldova.

"Eu lucrez cu lumină şi cu bucurie. Cu linie şi culori. Încerc să le pun pe pânză, le amestec eu cumva şi la urmă, dacă rezultă un fel de bucurie pentru mine şi pentru cei care văd pictura, e în regulă, pot merge la culcare liniştit … Picturile povestesc despre viaţa omului. De la copilărie, la maturitate. Deşi nu am tablouri cu copii, am cu case. Aceste case sunt cam din vremea copilăriei mele. Când văd o casă de acum 40 de ani, nu-mi trebuie mult să citesc toată povestea de-acolo. Se deschide imaginar uşa acesteia şi acolo încep să văd poveştile: cum erau copiii, cu ce se ocupau, trăirile părinţilor…viaţa în general"", David Croitor

Premii
2008 Premiul pentru arta oferit de Asociația Artiștilor si Scriitorilor din Tara Dornelor
2008 Premiul pentru pictura al Fundației culturale a Bucovinei
2012 Premiul ‘’Pictorul Anului’’ , oferit de către Consiliul Județean Suceava

Merită să afli și despre

Sugestii: